Pondelok 17. septembra 2018 sa pre študentov francúzštiny štvrtého ročníka začal celkom netradične. V tento deň mali možnosť spojiť svoje vedomosti z francúzskeho jazyka s kulinárskym umením.
Školu navštívil p. Thomas Laurent, riaditeľ Alliance Française v Banskej Bystrici, spolu s hosťom - francúzskym kuchárom François Bouillet. Cieľom spoločného workshopu bolo pripraviť francúzske menu pozostávajúce z troch chodov. Ako predjedlo si študenti pripravili „tapenade“, nátierku typickú pre Provensálsko, podávanú so zdravým zeleninovým šalátom. Ďalším chodom boli tradičné francúzske palacinky, ktoré pochádzajú z Bretónska, plnené tvarohovou náplňou, servírované so sušienkami a poliate čokoládou.
Do prípravy jedál boli zapojení všetci študenti, každý z nich sa musel popasovať so znalosťami z francúzskeho jazyka aj so svojou šikovnosťou. Výsledkom bol nielen chutný obed, ale aj príjemný pocit z dopoludnia, ktoré sa nieslo vo francúzskom duchu